Navigácia
Yu-gi-oh! Anime a Manga
· Yu-gi-oh!
· Yu-gi-oh! GX
· Yu-gi-oh! 5D's
· Yu-gi-oh! ZEXAL
· Yu-gi-oh! ARC V
· Yu-Gi-Oh! VRAINS
· Yu-gi-oh! Filmy
Yu-gi-oh! kartová hra
· Úvod a Pravidlá
· Produkty
· Varianty a Formáty hry
· Obchody
Pravidlá
· I. Priprava na Duel
· II. Pomôcky v hre
· III. Hracie karty
· IV. Herné Fázy
· V. Ďalšie pravidlá
Články a tipy
· Úvod do Archetypes
· Rozbor balíčkov
Turnaje
· Turnaje na Slovensku
· Banlist
· Zoznam Komunít
· Rarity kariet
· Falošné karty
· Miss print
· Slovník pojmov
· Penalizácia hráčov
Anketa
V akom meste by ste radi privítali viac turnajov a stretnutí?





















Musíte byť prihlásený, aby ste mohli hlasovať.
Yu-gi-oh! Card Game
kony_ dňa 19/02/2016 22:33

 

Yu-gi-oh! Card Game

 

Yu-gi-oh! Card Game (Yu-gi-oh! Kartová hra) je zábavnou kartovou spoločenskou hrou, ktorá vznikla v roku 1996. Hra je určená pre dvoch hráčov, ktorí vďaka svojim kartám bojujú medzi sebou a snažia sa poraziť súpera. Okrem toho však ponúka omnoho viac. Hráči si môžu kúpov nových kariet vytvoriť nové silnejšie balíky, ktoré zvýšia ich šance proti súperovi. A pre tých najlepších je možné zúčastniť sa turnajov, na ktorých si môžu zmerať svoje sily s ostatnými elitami v okolí.

Hra samotná (Match) je rozdlená do duelov, čo sú jednotlivé zápasi medzi hráčmi. Hru vyhráva hráč, ktorý porazí súpera v dvoch z týchto dueloch. Aby sa tak stalo, musí v dueli znížiť súperove životy z hodnoty 8000LP na 0. Preto v priebehu hry útočí svojimi monštrami proti súperovi a snaží sa ho tak poraziť.

 

Poskladaj si Balíček

Na to aby si mohli hru začať hrať potrebješ balíček s kartami. Keďže sa jedná o zberateľskú kartovú hru, karty vo vašom balíčku môžu byť rôzne ako karty vašeho súpera. Nie je teda presne určené akými kartami musíš hrať ako pri kartových hrach typu Poker alebo Sedma. Jedinou podmienkou je používať karty Yu-gi-oh! ktoré vydáva sopločnosť KONAMI, výrobca hry. Karty môžete kúpiť v rôznych obchododoch s inými spoločenskými alebo počítačovými hrami.

 

Každý balíček musí obsahovať minimálne 40 a maximálne 60 kariet. Taktiže môžeš vo svojom balíku použiť jednu rovnakú kartu až tri krát. Karty, ktoré vo svojom balíku môžete mať sa delia do troch základných skupín:
Monštrá (Monster): s oranžovým pozadím
Kúzla (Spell): so zeleným pozadím
Pasce (Trap): s fialovým pozadím
 
Je jedno koľko akých kariet vo svojom balíku použijete a aký druh. Najčastejšie si však hráči vytvárajú svoje balíky zo 40 kariet, pričom používajú okolo 20 monštier a 20 Spell/Trap kariet. Ak si neviete dať rady ako si postaviť svoj vlastný balíček, skúste sa pozrieť po takzvaných Start Deck alebo Structure Deck, ktoré sú zostavené zo 40 kariet a pre začiatočníkov určite postačia.

 

                          



 

Priprav sa na hru

Ak si si zostavil balíček je na čase rozvrhnúť si hraciu plochu. Tá sa skladá z niekoškých častí. Svoj balíček si polož rubnou stranou kariet do pravého spodného rohu svojej hracej plochy, tak aby si nevidel, ktorá karta je na vrchu. v pravom hornom rohu v úrovni balíčka sa nachádza Graveyard (Hrob). Tu budeš počas hry dávať karty, ktoré si použil. Strednú časť plochy tvoria dva riadky s 5 rovnakými zónami. Vrchných päť zón slúži na vyvolávanie monštier, zatiaľ čo spodných päť na používanie Spell a Trap kariet. Ľavý spodný roh slúži na Extra extra balíček a ľavý vrchný roh na Field Spell karty, ktorých význam si vysvetlíme neskôr. Podobne ako tvoja plocha, tak aj tá súperova pozostáva z rovnakých zón.

 

1. Zóna pre Main Deck (Balíček)
2. Zóna pre Hrob
3. Zóna pre Monster karty
4. Zóna pre Spell/Trap karty
5. Zóna pre Extra Deck
6. Zóna pre Field Spell kartu
7. Zóna pre Penudlum karty 

 

Ak si sa teda zoznámil z hraciou plochou a uložil svoj balíček. Hra sa môže začať. Na začiatku si treba určiť, ktorý z hráčov pôjde prvý. Môžete tak rozhodnúť hodením mince, kociek, alebo hrou kameň-papier-nožnice. Po rozhodnutí, každý z hráčov potiahne peť kariet z vrchu svojho balíka. Hráč ktorý začína prvý tak môže začať svoje kolo. Na začiatku tohto kola kartu z balíčka neťahá, pretože začína hru. Počas hry však každý hráč na začiatku svojho kola potiahne jednu kartu zo svojho balíčka. Ďalšiou nevýhodou je, že hráč, ktorý začína prvé kolo, nemôže útočiť na súpera. 

 

Pokračuj ďalej

Prihlásenie
Meno

Heslo



Nie ste členom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.
Karta Dňa
Photo
Article
Kto je Online
· Hostí Online: 1

· Členov Online: 0

· Registrovaní členovia: 320
· Najnovší člen: RaGe
Shoutbox
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli pridať správu.

24/02/2019 22:01
Sú plánované nejaké turnaje na východnom Slovensku ?

23/09/2018 19:29
https://discord.gg
/9jezGXg Spravim server

23/09/2018 19:13
Haha, tiez som ho videla ^^ Bola som tam dneska.

23/09/2018 03:17
... mimo BA máme tiež pár predajcov ale upadlo to trochu aj na tom že Brloh prestal predávať. Robím aktuálne všetko čo sa tá aby som to pozdvihol. Btw. dnes na CSku bol najelpší malý Yugi.

23/09/2018 03:15
Yani čo sa týka predaju na Comics Salóne tak tam je to preto že sme tam prestali robiť turnaje (nebol veľký záujem lebo sa ľuďom nechcelo platiť vstup kvôli turnaju). V BA je na to dobrý Funtastic...

Table 'ygo.DB_EMAIL_VERIFY' doesn't exist